خودرومعرفی خودرو داخلی

با انواع پژو پارس بیشتر آشنا شوید

لاماری ایما

 

در اواسط دهه 1370 شمسی بود که همکای پژو و ایرانخودرو شروع شد و تا سال‌ها بعد ادامه داشت. ایرانخودرو محصولات پر فروشی از این شرکت بزرگ فرانسوی را مونتاژ و روانه بازار کرد که یکی از آن‌ها پژو پارس یا پرشیا بود. این خودرو به صورت سفارشی برای بازار ایران و شرکت خودروسازی ایرانخودرو طراحی و ساخته شده بود.

پژو پارس یک نسخه سفارشی و ایرانیزه شده از پژو 406 معروف است که با کابین کوچکتر و موتوری ضعیف‌تر برای بازار ایران طراحی شده است. پژو پارس را همچنین می‌توان یک نسخه بی‌نظیر از فیس‌لیفت پژو 405 دانست. این خودرو برای اولین بار در سال 1379 در بازار ایران عرضه شد که تا به حال هم تولید می‌شود اما طی این سال‌ها تغییراتی را داشته است. در ادامه به بررسی انواع پژو پارس می‌پردازیم.

ابعاد پژو پارس

پژو پارس در همه مدل‌ها دارای طولی معادل 4498 میلی‌متر و عرضی معادل 1704 میلی‌متر است. همچنین ارتفاع این خودرو 1410 میلی‌متر و فاصله دو محور آن از یکدیگر هم 2669 میلی‌متر است. حجم فضاي صندوق عقب هم 470 دسی‌متر مکعب است.

پژو پارس سال

این مدل از پارس تقریبا همان مدلی است که در ابتدا تولید شد و آن را با پژو پارس معمولی می‌شناختند که در حال حاضر فقط یک سری تغییرات بسیار جزئی داشت که بر روی آن نام پژو پارس سال را گذاشتند. موتوری که بر روی این مدل قرار دارد همان موتوری است که بر روی پژو 405 هم قرار گرفته است.

موتوری که بر روی این مدل قرار گرفته با نام XU7 شناخته می‌شود و دارای کد XU7JP/L3 است. این موتور دارای 1761 سی‌سی حجم و 4 سیلندر است. 8 سوپاپ برای این موتور در نظر گرفته‌اند که می‌تواند قدرتی بین 97 تا 100 اسب بخار را تولید کند. همچنین گشتاور این خودرو هم چیزی معادل 153 نیوتون‌متر است.

نیرویی که موتور تولید می‌کند به وسیله یک گیربکس 5 دنده دستی به چرخ‌ها منتقل می‌شود. 11 ثانیه زمان می‌برد تا این خودرو از حالت سکون به سرعتی معادل 100 کیلومتر در ساعت برسد. مصرف سوخت ترکیبی پژو پارس سال چیزی حدود 9.1 لیتر در 100 کیلومتر است. استاندارد آلایندگی این خودرو در مدل‌های مختلف یورو3 و یورو4 است.

وزن پارس سال چیزی حدود 1165 کیلوگرم و حداکثر سرعت آن هم 190 کیلومتر در ساعت است. ظرفیت باک بنزین پارس سال 66 لیتر است که با توجه به مصرف سوخت آن می‌تواند 700 کیلومتر را بدون توقف طی کند. ترمزهای جلو دیسکی و ترمزهای عقب هم کاسه‌ای است. کیسه‌های هوا برای سرنشینان جلو تعبیه شده است. همچنین سنسور عقب هم برای سهولت کار راننده در این مدل موجود است.

پژو پارس LX

پژو پارس LX

شاید بتوان گفت پر طرفدارترین مدل پژو پارس همین LX است. موتور این مدل با پارس سال خیلی تفاوت دارد. استفاده از موتور TU5 که همان موتور 206 تیپ 5 است در این مدل از پارس باعث شده نتیجه کار مطلوب شود و خریداران از آن راضی باشند. موتور TU5 دارای 1587 سی‌سی حجم و 4 سیلندر است.

همچنین این موتور دارای 16 سوپاپ است که می تواند قدرتی بین 105 تا 108 اسب بخار را تولید کند. گشتاور این موتور 142 نیوتن‌متر است که باعث می‌شود شتاب صفر تا 100 این خودرو چیزی حدود 13 ثانیه باشد. وزن این خودرو چیزی حدود 1215 کیلوگرم و باک آن هم 70 لیتر ظرفیت دارد.

گیربکس به کار رفته پارس LX 5 دنده و از نوع BE3 است که با پارس سال متفاوت است. مصرف سوخت ترکیبی این خودرو چیزی حدود 7.6 لیتر در هر 100 کیلومتر است که برای چنین خودرویی مناسب به شمار می‌رود.

حداکثر سرعت پارس LX هم 190 کیلومتر در ساعت است. هم ترمزهای جلو و هم ترمزهای عقب در این مدل دیسکی هستند که ایمنی آن را بالاتر برده است. همچنین برای سرنشینان جلو کیسه هوا در نظر گرفته شده است.

بر روی فرمان یک سری دکمه کنترلی از جمله دکمه‌های سیستم صوتی اتومبیل قرار گرفته است. وجود تهویه مطبوع اتوماتیک در تنظیم دمای کابین بسیار مؤثر است.

پژو پارس ELX

این مدل پارس از سال 1382 تولید و تا سال 1392 ادامه داشت. موتور این مدل محصول مشترک پژو-سیتروئن بود که شرکت سایپا از آن بر روی یک مدل از زانتیا هم استفاده کرد.

در بازار پارس ELX را پارس موتور زانتیایی می‌گفتند. پیشرانه پارس ELX دارای حجمی معادل 1761 سی‌سی و 4 سیلندر است. تا اینجا این موتور شبیه به پارس سال است اما تفاوت آن در تعداد سوپاپ است که پارس سال 8 عدد بود اما پارس ELX 16 سوپاپ دارد.

موتور پارس ELX با کد XU7J4P/L4 شناخته می‌شود که قدرتی بین 110 تا 112 اسب بخار را دارد. همچنین گشتاور این موتور چیزی حدود 155 نیوتون‌متر است که نشان از قدرت بالای این موتور دارد.

قدرت تولید شده در موتور این اتومبیل توسط یک گیربکس 5 دنده دستی به چرخ‌ها انتقال پیدا می‌کند. قدرت بالا و عالی این موتور را می‌توانید در شتاب آن به خوبی مشاهده کنید. شتاب صفر تا 100 این خودرو چیزی حدود 9 ثانیه است که برای این خودرو بسیار عالی است.

مصرف سوخت ترکیبی این موتور در هر 100 کیلومتر چیزی حدود 8.1 لیتر است. حداکثر سرعت این موتور به 195 کیلومتر در ساعت می‌رسد که رانندگی در مسیرهای خارج از شهر را بسیار ساده کرده است. وزن این خودرو 1165 کیلوگرم و حجم باک آن هم 70 لیتر است. ترمزهای جلو و عقب این مدل هم دیسکی هستند که باعث بالا رفتن ایمنی خودرو می‌شود. در کنار این، وجود کیسه هوا برای سرنشینان جلو باعث حفظ ایمنی راننده می‌شود.

البته لازم به ذکر است که از سال 1392 تا 1396 پژو ELX تولید شد اما موتور آن به XUM تغییر پیدا کرد. این موتور 1905 سی‌سی حجم  و 4 سیلندر دارد. تعداد سوپاپ این موتور هم 8 است که می تواند 105 اسب بخار و 155 نیوتون‌متر گشتاور تولید کند. مصرف سوخت در شهر این خودرو در هر 100 کیلومتر 12.5 لیتر بود که نشان از استهلاک بالای آن داشت. همچنین شتاب صفر تا 100 این موتور چیزی حدود 11 ثانیه بود.

پژو پارس LX

پژو پارس اتوماتیک

پارس اتوماتیک دقیقا همان پارس LX با دنده اتوماتیک است. ایرانخودور گیربکس اتوماتیک 4 دنده پژو 206 را بر روی این مدل از پارس گذاشت. شتاب صفر تا 100 این خودرو چیزی حدود 15 ثانیه است که در مقایسه با سایر مدل‌های پارس بسیار ضعیف است. همچنین مصرف سوخت آن 8.1 لیتر است.

 

کدام مدل پژو پارس بهتر است؟

با توجه به توضیحات قبل می‌توانید متوجه شوید که پژو ELX دیگر تولید نمی‌شود و مدل بین سال‌های 1392 تا 1396 آن بسیار پر مصرف و استهلاک است. از همین رو دیگر نمی‌توانید مدل صفر کیلومتر آن را خریداری کنید.

مدل‌های قدیمی آن هم عملا از ارزش بالایی برای خرید برخوردار نیست. اما بین گزینه پژو پارس سال و پژو پارس LX همچنان می‌توانید مدل‌های جدید آن را انتخاب کنید. به طور قطع می‌توان گفت مدل LX از مدل سال بهتر است و در مجموع از مزیت‌های بیشتری برخوردار است.

پژو پارس LX

نویسنده : نادر شاه نشین

 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا