
به گزارش خبرنگار عصر خدمات، تارا که اولین بار در سال 1398 از نمونه اولیه پلتفرم آن رونمایی شد، در تیرماه 99 ر سبد فروش ایران خودرو قرار گرفت. طبق گفته ایران خودرو این محصول که از مدرن ترین پلتفرم محصولات داخلی به خصوص در بخش برق و الکترونیک سود می برد، در نسخه دنده ای به اولین مشتریان آن تحویل شده است البته به زودی تارا اتوماتیک نیز راهی خطوط تولید می شود. در این گزارش به مشخصات فنی تارا دنده ای خواهیم داشت.
طراحی
خودرو «تارا» در سگمنت c قرار می گیرد. به این معنی که با یک سدان اندازه متوسط خانوادگی رو به رو هستیم. بدنه این خودرو طول 4505 میلی متر ، عرض 1748 میلی متر و ارتفاع 1466 میلی متر دارد و فاصله محور جلو و عقب این خودرو 2652 میلی متر است. در نمای ظاهری، جلوپنجره چند ضلعی آن به چراغ LED در کنار جلو پنجره متصل شده است و در زیر سپر یک دریچه بزرگ ورود هوا قرار دارد. درب موتور این خودرو با خطوط و حجم هایی محدب زیبا و عضلانی طراحی شده اند. در نمای جانبی این خودرو رینگ های 15 اینچ فولادی که بر روی نسخه دنده ای این خودرو عرضه شده است، دیده می شود.
در نمای عقب زبان طراحی متفاوت و جدیدی وجود داد. چراغ های به هم پیوسته عقب سبکی دارد که بسیاری از خودروهای روز جهان مثل دوج چارجر، هیوندایی آزرا، جیپ و لینکولن از آن بهره می برند.. در داخل این خودرو فرمان به کنترل گر ها، صفحه کیلومتر به کامپیوتر سفری و نشانگر زمان تعویض دنده (GSI) مجهز شده است. در قست پایینی دریچه هوا صفحه نمایش 7 اینچی لمسی و سیستم مالتی مدیا قرار دارد و صندلی های آن که تِریم پارچه ای مشکی رنگ دارند، برای راننده 6 حرکته دستی، برای سرنشین جلو در چهار جهت قابل تنظیم و صندلی ها عقب تاشو هستند.
امکانات رفاهی و ایمنی
ایران خودرو برای مدرن ترین خودروی تولید داخل که ایمن ترین هم هست، امکاناتی شامل: استاندارد حفاظت از عابر پياده (Pedestrian)، كنترل پايداري فعال الكترونيكي (TCS)، سيستم كمكي حركت در سربالايي (HAS-HBA)، ترمزهاي جلو و عقب ديسكي ABS وEBD، نشانگر اخطار كاهش فشار باد تاير (TPMS)، نمایشگر دمای محیط ، سیستم تهویه هوای برقی ، استفاده از ورق هاي دوفازي (DualPhase) با استحكام بالا، ستون فرمان تلسكوپي بشکن در تصادفات، ايزوفيكس، سيستم قطع سوخت خودكار را در نظر گرفته است. همچنین کروز کنترل و فرمان برقی از دیگر امکانات رفاهی این خودرو هستند.
مشخصات فنی
تارا با موتور TU5P یا پلاس تنفس طبیعی تولید می شود. در واقع موتور TU5 پس از سال ها تولید در کشور، حالا یک نمونه بهینه سازی شده دارد که از نظر راندمان در نمودار قدرت بهبود یافته است. ، موتور TU5P ازنظر حجمی تغییری نکرده است و همان حجم 1.6 لیتری را دارد. با این تفاوت که به دلیل بهبود سامانه های موتور و از جمله وجود سامانه زمان بندی متغییر سوپاپ ها(VVTi) ، پمپ روغن با خروجی متغیر، بهبود سیستم جرقه زنی، بهبود سیستم تخلیه موتور به خصوص در سرسیلندر می تواند 115 اسب بخار قدرت و 150 نیوتن متر گشتاور تولید کند.
اما بدون شک بیشترین تاثیر مثبت در بهبود راندمان حجمی موتور را سیستم VVTi دارد که باعث شده حداکثر گشتاور موتور در دور 4 هزار در دسترس باشد. به این ترتیب تقریبا گشتاور از حدود 2 هزار و 500 دور به بعد تا 4 هزارر دور کاملا در دسترس راننده قرار دارد که نسبت به موتورهای هم رده فاکتوری مثبت است. زیرا حداکثر گشتاور در دور میانی به دست می آید که باعث کاهش مصرف سوخت و عدم نیاز به رساندن دور موتور به مراحل بالا می شود. از دیگر نکات مثبت در مورد موتور TU5P باید به داخلی سازی حداکثری آن اشاره کرد که موجب می شود در بخش خدمات پس از فروش و البته تعمیرات در آینده مشکلی به وجود نیاید.
این موتور یورو 5 به همراه گیربکس 5 سرعته دست در مرحله اول روانه بازار شده است که آبی پوشان از آن در دیگر محصولات نیز استفاده می کنند. البته به نظر می رسد با توجه به قدرت و گشتاور بیشتر موتور نسبت به دیگر موتورهای خانواده TU، ضرایب 1 و 2 این گیربکس تغییر کرده باشد. البته ایران خودرو گیربکس 6 سرعته دستی را هم در چنته دارد که شاید در آینده از این ورژن هم در تارا دنده ای استفاده کند که موجب کاهش مصرف سوخت خواهد شد. از طرفی تولید قطعات موتور و به طور کلی کالیبراسیون موتور و گیربکس تارا توسط متخصصین داخلی در ایران خودرو، باعث دست یابی به دانش فنی شده است که می تواند در تولید محصولات آینده نیز عصای دست مهندسی محصول در کیلومتر 14 جاده مخصوص باشد.
از طرفی متخصصین پلتفرم الکترونیک تارا سیستم برق این خودرو را که از نوع مالتی پلکس است، تا آنجا ارتقا, و گسترش داده اند که باعث شده نودهای الکترونیکی در این سیستم کاهش یاب. از این رو خرابی و پیچیدگی سیستم نیز کاهش یافته است و حتی عیب یابی این سیستم هم راحت تر صورت می گیرد. در واقع متخصصین ایران خودرو با این روش استهلاک پلتفرم الکترونیکی این خودرو را کاهش داده اند که به صورت مستقیم بر روی هزینه های نگهداری خودرو تاثیر مثبت دارد.
حداکثر سرعت این خودرو در دو نسخه دنده دستی و اتوماتیک 190 کیلومتر در ساعت است که به نظر می رسد سازنده سعی کرده آن را با توجه به بحث ایمنی محدود کند. زیرا به خصوص تارای دنده ای توانایی رسیدن به سرعت های بالاتر را نیز دارد. باک تارا 50 لیتر ظرفیت دارد و مصرف سوخت آن در مدل دنده ای طبق اعلام ایران خودرو در سیکل ترکیبی تنها کمی بیش از 7 لیتر است. از دیگر نکات جالب توجه و کاربردی در طراحی تارا این که صندوق عقب تا640 لیتر فضا در اختیار مالکین می گذارد! به طور کلی تارا در حال حاضر پیشرفته ترین خودروی تولید داخل است که از نظر چابکی و پتانسیل های اسپرتی برای جوانا و از نظر جاداری و استهلاک پایین برای خانواده ها انتخابی مناسب به شمار می رود.
نویسنده علی غفاری
انتهای پیام/