خودرو

سفیر R7؛ ایران‌خودرو این بار جدی است

یک چیزی در نحوه معرفی سفیر R7 هست که با هر چیزی که تا حالا از ایران‌خودرو دیده‌ایم فرق دارد. نه آن رونمایی‌های همیشگی با پارچه‌کشی و کف‌زدن کارمندان، نه آن وعده‌های آشنایی که معلوم نیست کی محقق می‌شوند. این بار یک شوروم اختصاصی در ایران‌مال راه افتاده، خودرو در نمایشگاه مشهد نشسته و حالا در شوروم‌های ایران‌خودرو برتر حضور دارد. این الگوی عرضه برای این شرکت تازه است و همین تازگی، آدم را وادار می‌کند کمی جدی‌تر نگاه کند.

به گزارش خبرنگار عصر خدمات، سفیر R7 در واقع هونگچی HS3 است؛ کراس‌اوور کامپکت برند لوکس FAW که اولین بار در نمایشگاه شانگهای ۲۰۲۳ معرفی شد. ایران‌خودرو پس از واگذاری مدیریت به بخش خصوصی، این خودرو را به عنوان اولین محصول جدی خود انتخاب کرده و قرار است مونتاژش را در کارخانه خراسان انجام دهد. نام تغییر کرده، برچسب تغییر کرده، اما پلتفرم همان چیزی است که در بازار چین با عنوان HS3 شناخته می‌شود. این انتخاب — هونگچی به عنوان پارتنر — خودش حرفی دارد. هونگچی انبوه‌ساز نیست، برند لوکس است و مذاکره با آن ساده نیست.

خودرویی که می‌خواهد از صفر شروع کند
از بیرون که نگاه می‌کنی، سفیر R7 یک چیز درست کار کرده؛ یک هویت بصری مستقل دارد. جلوپنجره با خطوط عمودی قوی و طراحی تهاجمی، چراغ‌هایی که به هم وصل‌اند و ادامه‌شان تا عقب با همان گرافیک دنبال می‌شود. تریم‌های رنگی بدنه و سقف پانوراما این خودرو را از هر چیزی که تا حالا از ایران‌خودرو بیرون آمده متمایز می‌کند — و این جمله را نه به عنوان تعریف، بلکه به عنوان یک واقعیت می‌نویسم. ابعاد هم برای کسی که دنبال فضا است نگران‌کننده نیست؛ طول ۴۶۵۵، عرض ۱۹۰۰ و فاصله محوری ۲۷۷۰ میلی‌متر یعنی پشت صندلی‌ها فضای کافی برای یک خانواده چهار نفره هست.
داخل کابین اما جایی است که این خودرو بیشترین سرمایه‌گذاری را کرده. یک صفحه نمایش عمودی بزرگ در مرکز داشبورد نشسته همان سبکی که تسلا مد کرد و حالا خیلی از خودروسازان چینی دنبالش رفته‌اند. کلاستر دیجیتال مجزا برای راننده، تهویه اتوماتیک دوکاناله، صندلی‌های برقی جلو، شارژ وایرلس و سقف پانوراما فهرست امکانات رفاهی را می‌سازند. کیفیت مواد به کار رفته در داخل خودرو هم — بر اساس گزارش‌هایی که از نمونه‌های اولیه منتشر شده مطلوب توصیف شده است. این عبارت «مطلوب» را باید در بستر درستش خواند؛ یعنی کسی که انتظار داشته با یک خودروی داخلی طرف باشد، احساس کرده با چیز دیگری مواجه شده.

موتور و شاسی؛ جایی که عدد‌ها حرف می‌زنند
نسخه بنزینی سفیر R7 با یک پیشرانه دو لیتری توربو GDI کار می‌کند که ۲۵۲ اسب بخار قدرت و ۳۸۰ نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند. گیربکس هشت سرعته اتوماتیک این نیرو را به هر چهار چرخ می‌رساند و شتاب صفر تا صد در ۶.۹ ثانیه اتفاق می‌افتد. برای یک کراس‌اوور شاسی‌بلند که قرار است هم روزانه کار کند هم نمایندگی بدهد، این عدد قابل احترام است. نسخه پلاگین‌هیبرید هم در کنارش قرار دارد که برای کسانی که مصرف سوخت برایشان اولویت است گزینه جدی‌تری به نظر می‌رسد، اما به خاطر وزن بیشتر باتری و تک‌دیفرانسیل بودن، در شرایط رانندگی چالشی از برادر بنزینی‌اش عقب می‌ماند.
تعلیق هر دو نسخه یکسان است؛ مک‌فرسون در محور جلو و مستقل مالتی‌لینک در محور عقب. این ترکیب در کلاس خودرو متعارف است و نه ورزشی است نه بیش از حد نرم. دقیقاً آن تعادلی که بازار هدفش می‌خواهد. در بخش ایمنی هم کار جدی شده است؛ شش کیسه هوا، ترمز اضطراری خودکار جلو و عقب، دوربین ۳۶۰ درجه، تشخیص نقطه کور، پایش هوشیاری راننده، تابلوخوان و هشدار ترافیکی عقب — سیستم‌هایی که تا همین چند سال پیش در این رده قیمتی داخلی اصلاً وجود نداشتند.

بازار قضاوت می‌کند
سفیر R7 خودش را در برابر رقبایی مثل فونیکس تیگو ۸ پرو مکس و اکستریم VX قرار داده است. این موقعیت‌گیری جسورانه است، اما یک ورق برنده دارد که رقبای وارداتی ندارند؛ شبکه خدمات پس از فروش. واردکننده خصوصی هر چقدر هم محصول درستی بیاورد، نمی‌تواند در تعداد نمایندگی و دسترسی به قطعه با ایران‌خودرو رقابت کند. اگر این شرکت بتواند همان انرژی‌ای که در معرفی محصول گذاشته را در خدمات پس از فروش هم نگه دارد، دست بالا را دارد.
اما یک سوال مهم‌تر از همه این‌ها باقی می‌ماند. ایران‌خودرو سال‌هاست اعتماد مشتری ایرانی را قرض دارد. سفیر R7 روی کاغذ بهترین پاسخی است که این شرکت تا حالا داشته — اما کاغذ یک چیز است و تجربه واقعی چیز دیگری. مشتری در این رده قیمتی صبورتر نیست، دقیق‌تر است. اگر این خودرو همان چیزی باشد که نشان می‌دهد، ایران‌خودرو یک بازی بزرگ را برده است. اگر نباشد، این بار سخت‌تر از همیشه پاسخ پس خواهد داد.نویسنده : علی غفاری

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا