به گزارش عصر خدمات، گردهمایی سالانه رؤسای ادارات مشارکتهای مردمی، کارشناس مسؤولان مدارس و مراکز غیردولتی، آموزش از راه دور و شوراهای آموزش و پرورش استانها به منظور تبیین سیاستها و برنامهها، امروز در اردوگاه شهید باهنر تهران برگزار شد.
مجتبی زینیوند رئیس سازمان مدارس غیردولتی و مشارکتهای مردمی وزارت آموزش و پرورش در این مراسم اظهار کرد: مطالبه مردم از آموزش و پرورش در مسئله آموزشی، صرفاً خواندن و نوشتن نیست بلکه مهارتهای زندگی کردن است.
وی با بیان اینکه در سازمان مدارس غیردولتی نکته و نظر بر تقویت مهارتهای اجتماعی است، افزود: کسی که فرزندش را به مدرسه غیردولتی میآورد، میداند که هزینه باید بپردازد و انتظار دارد که برنامه متفاوت آموزشی و تربیتی برای فرزندش ارائه شود.
زینیوند به فعالیت شوراهای آموزش و پرورش، گفت: میتوان خیلی از مشکلات آموزش و پرورش در مناطق را حل کرد به شرط آنکه از ظرفیتهای شوراهای آموزش و پرورش بهرهبرداری شود و از ظرفیت ۱۶ دستگاه عضو آن و مردم استفاده شود.
وی به آمادهسازی دو دستورالعمل برای شوراهای آموزش و پرورش اشاره کرد و افزود: سه سیاست شامل «تقویت شوراهای آموزش و پرورش در تأمین منابع و امکانات و رفع معضلات استانها»، «توسعه و جلب مشارکتهای مردمی و عمومی» و «کیفیت بخشی و ساماندهی به مدارس هیأت امنایی» در نظر داریم.
رئیس سازمان مدارس غیردولتی و مشارکتهای مردمی با بیان اینکه خیلی مدارس هیأت امنایی بر اساس فلسفه تشکیل فعالیت نمیکنند، گفت: مگر میشود مدرسه هیأت امنایی دو شیفته باشد؛
مدارس هیأت امنایی مدرسه خاص نیست و استفاده از هیأت امنا در جهت کمک به فعالیتهای آموزشی و تربیتی است.
وی تصریح کرد: انتظار از مدارس هیأت امنایی این است این که از حیث کیفیت در صدر بیایند و دوشادوش مدارس غیردولتی حرکت کنند.
زینیوند به فعالیت مراکز آموزش از راه دور اشاره کرد و ادامه داد: فعالیت این مراکز به ۳ صورت حضوری، نیمه حضوری و غیرحضوری است اما بیشتر در حوزه حضوری و نیمه حضوری کار می کردند و از ظرفیت آموزشهای الکترونیکی نتوانستند خوب استفاده کنند.
وی با تأکید بر اینکه مهمترین برنامه در آموزش از راه دور، توسعه آموزشهای الکترونیکی است، اضافه کرد: این طرح به صورت آزمایشی در برخی از مناطق و در مناطق زلزله زده اجرا شد.
معاون وزیر آموزش و پرورش از آمادهسازی طرحی برای تحت پوشش قرار دادن کودکان بازمانده از تحصیل و مناطق دارای کم دانش آموز خبر داد و گفت: توسعه و ایجاد بسترهای الکترونیکی و تجهیز مدارس آموزش از راه دور در برنامه است و هر استان برای امسال باید ۲۰ درصد مدارس آموزش از راه دور را به بستر الکترونیکی مجهز کرده و تا ۳ سال آینده تمام مدارس آموزش راه دور مجهز به بسترهای الکترونیکی باشند و همچنین مدارسی که جدیداً راهاندازی میشود باید بسترهای الکترونیکی را داشته باشند .
وی درباره مدارس غیردولتی نیز گفت: در این ایام خیلی با مدارس غیردولتی نامهربانی میشود اما از یاد نبریم که در شهر تهران در سالیان گذشته مدارس چند شیفته داشتیم و مدارس غیردولتی به کمک آمدند ضمن اینکه در راستای ارتقای کیفیت نیز فعالیت کردند.
زینیوند با تأکید بر اینکه مهمترین وظیفه ما تسهیل فرآیند حضور مردم و سرمایهگذاری در آموزش و پرورش است، افزود: بیشترین ارتباط ما با مردم است و راه اندازی ۱۳ سامانه در این راستا بوده است و در جهت حضور کمتر در سازمان، صدور مجوز آسان و تسهیل پاسخگوییهاست.
وی با اشاره به اینکه ساماندهی خوبی را در الگوی شهریه داشتیم، ادامه داد: شورای سیاستگذاری مدارس غیردولتی برخورد سختگیرانه دارد و معتقد است نباید به خاطر ۴۰، ۵۰ مدرسه دانه درشت، مدارس دیگر تحتالشعاع قرار گیرند؛ تاکنون هم ۳۲ مدرسه در بحث شهریه تخلف کردند و م اجازه اخذ شهریه خارج از الگوی شهریه را نمیدهیم.
رئیس سازمان مدارس غیردولتی و مشارکتهای مردمی همچنین از فعالیت صندوق حمایت از مؤسسان مدارس غیردولتی گفت: این صندوق قبل از مهر ماه برای پرداخت بخشی از هزینه بیمه معلمان فعالیت می کند و امسال ۳۰ میلیارد تومان اعتبار گرفتیم.
منبع: فارس
انتهای پیام/