بازگشت شاخص به مدار صعودی/ سهم های کوچک جور بازار را کشیدند

طی هفته گذشته شاخص کل بورس با افزایش ۰.۵۱ درصدی به تراز یک میلیون و ۴۱۷ هزار و ۳۷۱ واحدی رسید.
در این هفته کاری شاخص کل هم وزن با افزایش ۱.۴۲ درصدی در ارتفاع ۴۱۳ هزار و ۱۱۵ واحدی آرام گرفت و شاخص کل فرابورس نیز با افزایش ۰.۵۲ درصدی در ارتفاع ۱۸ هزار و ۶۹۱ واحدی ایستاد.
در این هفته صنعت وسایل چرمی با افزایش ۱۹.۳۶ درصدی بیشترین رشد را بین صنایع بورسی تجربه کرد و بعد از آن صنعت ماشین آلات و تجهیزات با رشد ۸.۸۶ درصدی در جایگاه دوم قرار گرفت. بیشترین کاهش نیز مربوط به صنعت چاپ و انتشار با اُفت ۳.۸۸ درصدی بوده است.
در این هفته کاری هر ۵ روز را بازار شاهد خروج نقدینگی افراد حقیقی بود و در مجموع ۳۲۵ میلیارد تومان پول از بازار توسط افراد حقیقی خارج شده است. شنبه ۱۴۱ میلیارد، یکشنبه ۹۷ میلیارد، دوشنبه ۱۰ میلیارد، سهشنبه ۳۶ میلیارد و چهارشنبه ۴۱ میلیارد تومان خروج نقدینگی حقیقی از بازار رقم خورده است.
در خصوص اخبار و حواشی بازار پس از عرضه های موفق خودرو در بورس کالا باید به نشست خبری رئیس سازمان بورس و خبر آغاز به کار سامانه افشا تخلفات مدیران نهادهای مالی و ناشران بورسی اشاره کرد.
بورس کالا نیز این هفته مهمان انواع خودروهای پر تیراژ بود که با تقاضای خوبی هم روبرو شد، مسیری که خروج از قیمتگذاری دستوری و روند بهبود سوددهی شرکتها را به دنبال دارد.
نفت و کامودیتیها در مجموع هیجانات هفته تغییر محسوسی نداشتند و دلار نیمایی نیز همچنان فاصله قابل تاملی با نرخ دلار توافقی و بازار آزاد دارد! در اکثر گروهها شاهد نوسانات مثبت بودهایم به طوری که در برخی سهام سرعت تغییر جهت نوسانات در حدی بود که معاملهگر کوتاه مدت را میتوانست به اشتباه بیندازد.
این روزها تک سهمها از صنایع مختلف با توجه به پتانسیل سودسازی یا افزایش سرمایههای پیش رو با حجم معاملاتی مناسب از سطح مقاومت قیمتی رد میشوند. اینکه اکثر سهام در محدودههای منفی خریدار خوبی دارند و ارزش معاملات خرد و حق تقدم قابل قبول است، نوید بخش روزهای بهتر است.
این هفته هر چند تمایل به خرید سهمهای کوچکتر مشهود بود، اما صرف جریان پول نباید مبنای تصمیمگیری باشد. گردش نقدینگی و علاقه به خرید و فروشهای نوسانی گاه باعث فرار از سهامی که درجا میزند میشود و این جابه جاییهای نسنجیده میتواند باعث جا ماندن از روند اصلی سهم شود.
انتهای پیام /