به گزارش عصر خدمات، این روزها کاربران تلفن همراه با انواع و اقسام اپلیکیشنها و نرمافزارها روبهرو هستند که هرکدامشان کارآیی خاصی دارند. اما تصور اینکه یک نرمافزار موبایلی میتواند به نجات ما در زمان حادثه کمک کند کمی دشوار است. موضوعی که برای نخستین بار تعدادی از جوانان خلاق کشورمان موفق به تولید و اجرایش شدهاند. تیم ساخت این نرمافزار گروهی از جوانان استان مازندران هستند که با همکاری جمعیت هلالاحمر این نرمافزار را تولید و در استان محل زندگیشان راهاندازی کردهاند. این نرمافزار امکانات فوقالعادهای دارد که حتی میتواند در صورت نبود آنتن مخابراتی، تلفن همراه حادثهدیده را به یک ارسالکننده فرکانس برای گروه عملیات تبدیل کند و کلی امکانات منحصربهفرد دارد که آن را تبدیل به نرمافزاری محبوب برای کشورهای خارجی کرده است. اما اینکه بهانه ساخت این نرمافزار چه بوده و چرا این نرمافزار در کشور توسعه پیدا نمیکند موضوعات است که دربارهاش با مهندس «سید محمد حسینی» خالق و مسئول تیم ساخت این نرمافزار گفتوگو کردهایم.
ایده اولیه این نرمافزار از کجا شکل گرفت و چقدر برای ساختش زمان گذاشتید؟
از روزی که وارد رشته کامپیوتر شدم دلم میخواست وسیلهای بسازم که به درد بشر بخورد. بالاخره با ورود من به هلالاحمر این اتفاق افتاد؛ زمانی که دکتر مجتبی اکبری، مدیرعامل هلالاحمر استان مازندران پیشنهاد داد سامانهای بسازیم که در صورت درخواست کمک از طریق تلفن همراه پیامکی به مرکز مدیریت عملیات ارسال شود. با جمعکردن تیم ساخت نرمافزار که همگی از داوطلبان هلالاحمر بودند کار را شروع کردیم. حدود ۲ سال ساخت این نرمافزار طول کشید و حدود ۱۶ نفر متخصص روی آن کار کردند. مدتی بعد از ساخت این نرمافزار به این نتیجه رسیدیم که این سامانه میتواند پیشرفتهتر و هوشمندانهتر باشد و حتی با امکانات بهتری کار کند. این شد که تصمیم گرفتیم نرمافزار مخصوص تلفن همراه را تهیه و از امکانات تلفنهای هوشمند برای امدادرسانی استفاده کنیم. در طول کار آزمون و خطاهای بسیاری انجام شد. قریب به یک سال طول کشید تا تلاشمان به نتیجه رسید و نرمافزار امداد و نجات هلالاحمر ساخته شد.
این نرمافزار چطور عمل میکند و چه امکاناتی را در اختیار کاربر میگذارد؟
سرعت عملکرد این نرمافزار کمتر از نیم ثانیه است و بسیار هوشمند و دقیق عمل میکند. این برنامه بهمحض نصب روی گوشی بهطور خودکار اطلاعاتی را دریافت و در حافظه سامانه مرکزی ثبت میکند. وقتی فرد نیاز به امداد داشته باشد کافی است گزینه نجات را لمس کند. این نرمافزار بهطور خودکار به چند حالت عمل میکند؛ توسط موقعیتیاب تلفن همراه نقطه دقیق مکانی فرد را به مرکز اعلام میکند. در غیر این صورت موقعیت اولین برج مخابراتی که گوشیتان فرکانس دریافت کرده را شناسایی میکند و در آن محدوده جستوجو انجام میشود. اگر هیچکدام از اینها نشد یا گوشی فرد آنتن نداشته باشد تلفن همراه تبدیل به یک دستگاه فرستنده فرکانس میشود. اگر هیچیک از موارد گفتهشده امکان نداشت این نرمافزار دوربین گوشی را فعال میکند و از موقعیت عکس گرفته میشود یا بلندگوی گوشی فعال میشود. در پیام ارسالشده تمام اطلاعات فرد ازجمله گروه خون و بیماریهای خاص و هر آنچه در بحث امداد کارآیی دارد برای امدادگران وجود خواهد داشت. نکته دیگر درباره این نرمافزار این است که به مصدوم میگوید قبل از رسیدن نیروهایی امدادی در آن شرایط چه کارهایی انجام دهند.
آیا این نرم افزار تنها برای استان مازندران ساخته شده است یا قابلیت پوشش کل کشور را دارد؟
این نرم افزار میتواند برای پلیس، آتش نشانی و همه نهادهای خدماترسان و امدادی کارآیی داشته باشد. به همین دلیل یکی از شرکت های اروپایی پیشنهاد ششصدهزار دلار را برای خریدش داد. در زمان رونمایی این نرمافزار حتی توانستیم از کشور انگلستان هم درخواست ثبت کنیم. ما از استانهای دور از مرکز کشور مثل بوشهر وبندرعباس و حتی کشورهای آمریکا و روسیه درخواست کمک از طریق این نرمافزار دریافت کردهایم.
مبلغ پیشنهادی از طرف آن شرکت وسوسه برانگیز است. چرا قبول نکردید؟
هدف ما برای ساخت این نرم افزار ثبت آن به عنوان دستاورد هلال احمر استان و کشورمان است. جدا از این ،اهداف وکارهای هلال احمر هیچ ربطی به تجارت ندارد. هدف ما برای طراحی این نرم افزار، بشردوستانه است و این را نمیتوان با پول خریداری کرد.
کار شما بسیار ارزشمند است. چون نمونه دیگری از این گونه نرمافزار وجود ندارد که بتوان از آن الگوبرداری کرد.
بله. دقیقاً بزرگترین چالش ما هم هنگام ساخت این نرمافزار همین بود که نمونه مشابه و حتی پایه اولیهای وجود نداشت. این عامل کار را خیلی سخت می کرد. باید تمام پارامترهای برنامهنویسی را بدون هیچ پیشزمینه فکری در نظر میگرفتیم. اما با حمایتهای مدیرعامل هلال احمر مازندران و دانش خودمان، کار را ادامه دادیم و موفق هم شدیم.
اکنون چه مشکلاتی برای توسعه این نرم افزار دارید؟ مسئولان چه کمکی میتوانند انجام دهند؟
برای گسترش خدمات این نرمافزار نیاز به حمایت مسئولان در زمینههای مختلف وجود دارد. به این نرمافزار قابلیتهای دیگری مثل امداد دریایی و بسیاری عملیات دیگر را میتوان اضافه کرد. اما هزینههای آن بسیار سنگین است که در این مورد به حمایت نیاز داریم. هزینه توسعه سختافزاری و به روزرسانی اطلاعات نرمافزار از جمله مشکلات دیگر است که نیازمند حمایت مسئولان است. بحث معرفی و فرهنگسازی برای استفاده از شهروندان از این نرمافزار هم اهمیت دارد و حمایتهای همهجانبه را میطلبد.
*لینک نرمافزار نجات
https://cafebazaar.ir/app/sefaresh.net.sos/?l=fa
منبع: فارس
انتهای پیام/