به گزارش عصر خدمات، محسن هاشمی صبح امروز در همایش مدیریت شهری و آسیبهای اجتماعی گفت: اگر خانواده آسیب ببیند قطعا جامعه هم دچار آسیب میشود و بهترین ابزار مقابله با آسیبهای اجتماعی نیز خانوادهها هستند.
وی ادامه داد: به نظر میرسد در ماههای آینده به خصوص اواخر سال ممکن است ما با بحران جدی در این حوزه مواجه شویم.
رییس شورای شهر تهران گفت: شهرداری تهران در دوره های گذشته به بحث کاهش آسیبهای اجتماعی به انواع مختلف ورود پیدا کرده است اما هیچ مطالعه و پژوهشی در مورد میزان اثرگذاری آن انجام نشده است.
هاشمی از مرکز مطالعات شهرداری تهران خواست تا مطالعهای در مورد میزان هزینههای صرف شده و همچنین میزان اثرگذاری برنامههای انجام شده در شهرداری تهران برای کاهش آسیبهای اجتماعی انجام دهند.
وی با بیان اینکه بر اساس برآوردها در حال حاضر بیش از یک سوم مردم کشور در زیر خط فقر و یک دهک جامعه در زیر خط مطلق فقر قرار دارند، گفت: این نشان میدهد که ما با یک موج تورمی در نیمه دوم سال مواجه خواهیم بود که موجب کاهش قدرت خرید و رفاه شهروندان میشود.
هاشمی با اشاره به اینکه طبیعتا دولت برای تامین بودجه خود نیز با چالشهایی مواجه میشود و نمیتواند منابع قابل توجه جهت جبران موج تورمی تخصیص دهد، گت: بنابراین مجموعه حاکمیت برای مواجهه با ابرچالش آسیبهای اجتماعی همچون اعتیاد، بزهکاری و با مشکلاتی مواجه است اما بخش زیادی از این چالشها به دلیل بیکاری و فقر است.
به گفته هاشمی، امروزه فقر مانند یک سونامی از بالا بر جامعه وارد میشود و سپس از دستگاههایی مانند شهرداری انتظار داریم که با تخریبهای این سونامی مقابله کند. این در حالیست که مدیریت شهری نیز با بحران کمبود نقدینگی مواجه است و وظیفه مستقیمی برای مقابله با آسیبهای اجتماعی در قانون به آن واگذار نشده است.
به اعتقاد هاشمی، شاید شکل بیرونی آسیبها در طی سالها عوض شده باشد اما معضلاتی همچون حاشیه نشینی، اعتیاد همواره بر سر شهر سایه انداخته و با طرحهای ضربتی نیز حل و فصل نمیشود.
وی با اشاره به قانون منع به کارگیری بازنشستگان گفت: سیاست جدید مجلس و تصویب قانون منع بکارگیری بازنشستگان قطعا یکی از دلایلش ایجاد بحث اشتغال است. چرا که اگر اشتغال وجود داشته باشد نقدینگی نیز افزایش مییابد و وضعیت جامعه بهتر میشود.
وی در بخش دیگر سخنانش گفت: بخشی از مشکلات اجتماعی و اقتصادی در گروی تصمیمات مسئولان حل و فصل میشود مثلا در شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) حجاب زنان در بخش ترانزیت یک معضل شده است و جای سوال است که اگر مسافران خارجی بخواهند از فرودگاه عبور کنند حجابشان باید چگونه باشد و مشکلاتی ایجاد کرده، در حالیکه میتوانند مسئولان با تصمیماتی در این خصوص مسائل را به راحتی حل و فصل کنند.
منبع: فارس
انتهای پیام/