اخباربازار سرمایهتاپ

کاهش فشار فروش در بورس با مصوبات حمایتی جدید

به گفته کارشناسان بازار سرمایه، مصوبات ابلاغی سازمان بورس از جمله دلایلی است که می‌تواند تا حد قابل قبولی در کاهش فشار فروش و ریسک‌های بازار و همچنین افزایش اعتماد موثر واقع شود.

به گزارش عصر خدمات،  ۲۳ اردیبهشت سازمان بورس مصوباتی را در جهت حمایت از بازار سرمایه ابلاغ کرد. بازاری که در چند روز گذشته با التهاباتی همراه شد و حتی یک رکورد تاریخی در ریزش شاخص کل بورس با اُفت بیش از ۱۲۰ هزار واحدی را تجربه کرد؛ اما روز گذشته دومینوی ریزش‌ها متوقف شد و شاخص کل بورس با رشد بیش از ۷۱ هزار و ۸۸۰ واحدی و با قرارگیری در تراز ۲ میلیون و ۲۸۵ هزار واحد سرانجام سبزپوش شد.

مصوبه حمایتی‌ سازمان بورس که جزئیات آن به شرح زیر بود:

واریز ۵۰۰ میلیارد تومان به حساب صندوق تثبیت بازار سرمایه برای خرید سهام
افزایش زمان اصلاح پرتفوی صندوق‌های درآمد ثابت از سه ماه به پنج ماه: طبق این مصوبه “صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت” به جای سه ماه، پنج ماه مهلت دارند که میزان سهام موجود در پرتفوی خود را از ۱۵ به ۱۰ درصد برسانند.
بلافصله پس از ابلاغ این دو مصوبه، کمیته پایش ریسک بازار سرمایه، افزایش ضریب تعدیل سهام‌های پذیرفته شده در بورس تهران و بازار اول و دوم فرابورس را به‌روزرسانی و ابلاغ کرد که مطابق این مصوبه، ضریب تعدیل اوراق بهادار مندرج در حساب تضمین مشتریان اعتباری با افزایش ۱۰ درصدی، ۶۰ درصد قیمت پایانی تعیین شد.

موردی که پیش از این مدیریت نظارت بر کارگزاران سازمان بورس در ۲۹ فروردین، این ضریب را کاهش داده و ۵۰ درصد تعیین کرده بود.

مصوباتی در جهت کاهش فشار فروش
حالا که پس از این مصوبه شاخص‌های بازار سرمایه با رشد همراه شدند و کارشناسان این حوزه نیز نسبت به این مصوبات نگاهی مثبت دارند در همین راستا آقای خبری‌زاده بیان کرد: سه مصوبه‌ای که از سوی سازمان بورس ابلاغ شد به نظر می‌تواند در جهت کاهش فشار فروش موثر واقع شود.

او در ادامه گفت: در قسمت اول مصوبه یعنی واریز ۵۰۰ میلیارد تومانی به صندوق تثبت در بخش اول باید بگویم آنقدر عدد نسبت به شرایط باز کوچک بود که حتی فکر کردم اشتباه منتشر شده است، اما در کل همین مبلغ هم می‌تواند سبب افزایش اعتماد شده و باعث حرکت نقدینگی افراد حقیقی به سوی بازار سرمایه شود.

به گفته خبری‌زاده، در خصوص بخش دوم مصوبات یعنی افزایش زمان اصلاح سبد سهام صندوق‌های درآمد ثابت از ۳ به ۵ ماه هم باید اشاره کرد حالا به جای سه ماه به صندوق‌ها فرصت بیشتری داده شد تا فشار فروش از بازار گرفته و سهام صندوق‌ها با سرعت آهسته‌تری عرضه شود.

کاهش ریسک بازار سرمایه با افزایش ضریب اعتباری کارگزاران
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به افزایش ضریب اعتباری کارگزاران نیز بیان کرد: ضریب اعتباری در روند‌های نزولی بازار، ریسک دریافت‌کنندگان اعتبار را افزایش می‌دهد و زمانی که این ضریب افزایش پیدا نمی‌کند می‌تواند در روند‌های نزولی فشار فروش را بیشتر کند به همین سبب سازمان بورس که نقش تنظیم‌گری دارد با توجه به روند بازار این ضریب را تغییر می‌دهد. در کل افزایش ضریب اعتباری کارگزاران از ۵۰ به ۶۰ درصد قیمت پایانی، گزینه مناسبی در راستای کاهش ریسک بازار خواهد بود.

نقش مهم سازمان بورس در جلوگیری از معاملات هیجانی در بازار سرمایه
در ادامه نیز خانم رباب وفایی دیگر کارشناس بازار سرمایه گفت: تصویب و اعلام دو مصوبه سازمان بورس برای حمایت از بازار سرمایه در مورد افزایش مهلت برای اصلاح پرتفوی صندوق‌های درآمد ثابت از سه ماه به پنج ماه و افزایش ۱۰ درصدی ضریب اعتبار کارگزاری‌ها از عوامل فروکش فروش‌ها و بهتر شدن تقاضا است.

این کارشناس بازار سرمایه در تکمیل نکات خود مطرح کرد: به نظر می‌رسد سازمان بورس با تداوم تصویب مصوبه‌های اصولی و عدم تغییر‌های متداول قوانین می‌تواند نقش مهمی در جلوگیری از معاملات هیجانی در بازار داشته باشد.

ارزندگی بورس نسبت به بازار های رقیب
نکته حائز اهمیت این است که کارشناسان این حوزه همچنان بر ارزنده بودن این بازار تاکید دارند، در همین راستا آقای خبری‌زاده کارشناس بازار سرمایه گفت: بازار سرمایه اصلاح شدیدی را تجربه کرد اگر عوامل موثر این نزول غیرفعال شوند به نظر با کمک این مصوبات، بازار می‌تواند خود به تعادل برسد. بازاری که در آن قیمت‌ها نسبت به روند بازار‌های رقیب و شرایط کلان اقتصادی ارزندگی مناسبی دارد.

او درخصوص چشم انداز بازار سرمایه نیز افزود: دورنمای سوددهی در گزارش ها، انتظار انتشار گزارش‌های مالی مثبت، موضوع مالیات بر عایدی سرمایه در بازار‌های رقیب، روند نرخ ارزو ارزندگی مناسب از جمله مواردی است که سبب امیدواری به چشم انداز مثبت بازار سرمایه می‌شود.

استفاده از ظرفیت های بازار سرمایه یکی از برنامه های دولت است
بورسی که وزیر امور اقتصاد آقای احسان خاندوزی در خصوص توجه دولت به آن و اهمیت‌های این بازار در اقتصاد کشور می‌گوید: بنای دولت این است که از ظرفیت بازار سرمایه با حفظ قواعد ثبات و کارآمدی بازار به منظور تامین مالی شرکت‌های تولیدی استفاده کند.

به گفته کارشناسان مصوبات اصولی و کارشناسی شده، جذب نقدینگی و اعتماد عمومی به دور از هر گونه رفتاری که التهابات را افزایش دهد می‌تواند در روند حرکتی مثبت بازار سرمایه موثر واقع شود، البته روند بازار در این چند روز نشان داد که برای ورود به این بازار علاوه بر سرمایه، باید کنترل مدیریت هیجان و دانش کافی را نیز سهامداران در حد قابل قبولی یاد بگیرند.

برای خواندن اخبار بازار سرمایه و اخبار اقتصادی اینجا کلیک کنید.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا