اخبارخودرو

ظهور فولکس واگن در کالبد جتا/ سه محصول ماموت خودرو در مسیر واردات

واردات خودرو پس از کش و قوس های فراوان با سرعتی کُند در حال انجام است. هر چند شرکت های واردکننده یا محصولات خود را به پشت درب گمرکات رسانده اند و یا آماده استارت واردات هستند، اما نهادهای تصمیم ساز و مسئول در حوزه واردات هنوز به وظیفه خود عمل نکرده اند.

به گزارش عصر خدمات،قیمت گذاری، روش فروش و بسیاری دیگر از مسائل حوزه واردات خودروهای نو هنوز هم مجهولات این معادله هستند. شاید یکی از مهترین چالش های عباس علی آبادی وزیر صنعت جدید رها کردن بند سازمان و ارگان های مختلف از پای واردکنندگان باشد.
با این حال شرکت های واردکننده با ورادات محصولات مورد نظر خود و دریافت مجوزهای استاندارد و … هنوز امیدها را زنده نگه داشته اند. یکی از این شرکت های ماموت خودرو است. شرکتی که قبل از تحریم ها در حال اماده شدن برای تولید محصولات فولکس واگن بود، اما با خروج آمریکا از برجام به این مهم دست نیافت. حالا پس از حدود 5 سال این شرکت دوباره به سراغ وارات رفته است. اما این بار واردات از کشور چشم بادامی ها و برندی به نام Jetta که می توان آن را حاصل مهندسی فولکس واگن و سرمایه گذاری FAW دانست.
جتا در حقیقت از محبوبیت فولکس واگن جتا در بازار چین می آید. بازاری که این سدان فولکس واگن آنقدر در آن محبوبیت یافت که FAW و فوبکس واگن برای همکاری مشترک این نام را انتخاب کردن و حتی یک لوگو اختصاصی هم برایش در نظر گرفتند. ماموت خودرو ه مدل از تولیدات برند جتا را برای عرضه در ایران به صورت وارداتی انتخاب کرده است. این سه مدسامل دو کراس اور VS5 و VS7 همراه با یک سدان اندازه متوسط اقتصادی به نام VA3 می شوند. خودروهایی که فرصتی اندک برای دیدار با آنها دست داد.

جتا VA3
تولید خودروهای اقتصادی سابقه ای بسیار طولانی در صنعت خدرو جهان دارد. از نسخه های ارزان قیمت فورد مدل Tدر دهه دوم قرن بیستم، سال های دهه 30 میلادی و فولکس واگن بیتل گرفته تا حتی تولید تندر90 در ایران و دیگر کشورهای جهان همه این خودروها با هدف فروش بالا، دوام زیاد و قیمت اقتصادی طراحی و تولید شدند. در این بین فولکس واگن که ذاتا به عنوان یک خودروساز اقتصادی شناخته می شود، سابقه ای طولانی در تولید چنین محصولاتی دارد. در حال حاضر نیز سدان VA3 یکی از همین خودروهای اقتصادی است که این بار نه با برند فولکس واگن که با برند جتا ساخته می شود.
این خودرو یک سدان میان رده از نظر سایز است که موتوری 4 سیلندر با حجم 1.5 لیتر دارد. این موتور می تواند 112 اسب بخار نیرو تولید کند و گشتاور آن هم به 145 نیوتن متر می رسد. این اعداد و ارقام خبر از خودرویی می دهند که باید کم مصرف هم باشد. این خبر درست است، زیرا مصرف سوخت VA3 به 5.7 لیتر در سیکل ترکیبی می رسد که عددی بسیار در خور توجه است. قدرت موتور توسط یک گیربکس 6 سرعته اتوماتیک به چرخ های جلو منتقل می شود. کابین این خودرو بسیار کاربردی است و فضای بزرگی به نسبت کلاس خودرو دارد. به طوری که فضای درون کابین از خودروهایی هم کلاسش در بازار یاران همچون دنا پلاس و حتی تارا و شاهین نیز بزرگ تر است و شاید بتوان اندازه کابین را با خودرویی چون مزدا 3 نیو مقایسه کرد.
درون کابین خبری مواد نرم و روکش های کرومی نیست. حتی در رده پایه این خودرو مالتی مدیا نیز ندارد. زیرا قرار است تا حد امکان ارزان باشد و خراب نشو! به همین دلیل سازنه از تجهیزات کاسته و به کیفیت افزوده است. به طور مثال اگر موتور خودرو روشن باشد، به حدی بی صدا و نرم است که شاید متوجه آن نشوید. البته نرمی و بی صدایی موتور عجیب هم نیست، زیرا وقتی درب موتور را بالا بزنید اولین چیزی که خواهید دید لوگو فولکس واگن بر روی کاور موتور است.
در بخش فنی واقعیت اینجاست که با یک خودرو اقتصای رو به رو هستیم، پس شتاب آنچنانی وجود ندارد. اما فرمان دقیق، کابین بی صدا، سواری نرم و ترمزهای عالی چیزهایی است که در اختیار شما قرار دارد. قطعا یک آریزو 5 نسبت به جتا AV3 هم امکانات بیشتری دارد و هم شتاب بالاتر، اما بین DNA فولکس واگن و تجهیزات باید یکی را انتخاب کنید.
در جتا AV3 می توانید امکانات ایمنی و رفاهی چون ترمزهای دیسکی ABS+EBD، ترمز اضطراری، سیستم کنترل پایداری، چهار کیسه هوا، سیستم کمک برای حرکت در سربالایی، سنسور پارک عقب و چند مورد دیگر را پیدا کنید. هر چند باید دید نسخه نهایی برای عرضه به امکانات دیگری چون دروبین دنده عقب نیز مجهز می شود یا خیر؟

کراس اور VS5
این کراس اور در حقیقت برادر کوچ تر مدل VS7 به حساب می آید. 150 اسب بخار قدرت و 250 نیوتن متر گشتاور خروجی موتور 4 سیلندر 1.4 لیتری توربوشارژ این خودرو هستند. از نظر ظاهری می توانید رگه هایی از طراحی تیگوان را در این خودرو ببینید. به ویزه این شاخص های در نمای کناری خودرو دیده می شوند. طراحی خودرو حاصل ادغام خطوط محافظه کار فولکس واگن در نمای کناری و زوایای تیز در نمای جلو و عقب است. بیشترین چیزی که در نمای بیرونی این خودرو جلب توجه می کند، جلوپنجره کروم کهکشانی است.
این خودرو روی مگا پلاتفرم MQB فولکس واگن بنا نهاده شده است و موتور فولکس واگن درون سینه آن جای دارد. جتا VS5 فاصله محوری 2630 میلی متری دارد و باید آن را در رده کراس اورهای سایز کوچک بازار قرار داد. موتور این خودرو همچون برادر بزرگ تراش VS7 از سری EA211 فولکس واگن است که هنوز هم در محصولات این خودرو ساز و زیربرندهای آن استفاده می شود. قدرت توسط گیربکس 6 سرعته ساخت آیسین به چرخ های جلو منتقل شده و کالیبراسیون مناسب موتور و گیربکس در این خودرو باعث شده مصرف سوخت ترکیبی آن 6.2 لیتر باشد.
درون کابین این خودرو کمی به روزتر از سدان اقتصادی جتاست، ولی از نظر طراحی از مُد روز پیروی نمی کند. هر چند آمپرها دیگر آنالوگ نیستند و از کلاستر به روز در آن استفاده شده است. اگر با کف دست بر روی ادوات و داشبورد خودرو فشار وارد کنید، صدای از آنها نخواهید شنید و این برعکس بعضی از رقیبان چینی VS5 در بازار ایران است. همچنین صندلی های ارگونومیک خوب، فرمان پذیری مناسب، عدم تاخیر در شتاب گیری، ترمز عالی و نرمی از مزیت های این خودرو به حساب می آیند.

جتا VSV
هر چند این خودرو را باید برادر بزرگ تر VS5 بنامیم، اما از نظر ظاهری با آن خودرو تفاوت هایی دارد. بدنه بزرگ تر، تفاوت هایی در سپر جلو و عقب و چراغ ها از جمله این تفاوت ها هستند. ضمن این که در VS7 از کروم کمتری در نمای بیرونی استفاده شده است و به همین دلیل خودرو بیشتر قدرتمند به نظر می رسد تا لوکس.
این خودرو هم با استفاده از پلتفرم MQB طراحی و ساخته شده است و می توان گفت این خودرو ورژنی با برند جتا از خودروی اشکودا کودیاک است. شاید بتوان گفت VSV از نظر عملکرد سیستم تعلیق و حس رانندگی به تیگوان نزدیک تر است. این خودرو با فاصله محوری 2730 میلی متر جادار تر و بزرگ تر است و به همین دلیل عملکرد نرم تری هم دارد.
البته با توجه به وزن 1425 کیلوگرمی باید گفت حدود 100 کیلوگرم از VS5 سنگین تر است و به همین دلیل نیز کمی کند تر حرکت می کند. اما بدون شک در هر سه محصول جتا که توسط ماموت خودرو وارد می شوند، احساس مهندسی آلمانی و مونتاژ با کیفیت وجود دارد. گفتنی است، قیمت این خودروها هنوز به صورت قطعی مشخص نشده است. حال باید منتظر ماند و دید سرانجام واردات خودرو کی به سرانجام می رسد و واردکنندگان در این حوزه چگونه عمل می کنند؟

برای خواندن اخبار خودرو و اخبار اقتصادی اینجا کلیک کنید.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا