خودرو

چراغ دی لایت چیست

چراغ دی لایت چیست و چه می کند؟

دراین بخش از مقالات تخصصی خودرویی عصر خدمات به معرفی چراغ های دیلایت میپردازیم پس با ما در اداکه همراه باشید، دی لایت (Day light) یا چراغ روز از جمله المان های زیبایی در خودروهای جدید است. اما به نظر شما این چراغ ها تنها برای زیبایی بر روی خودروها نصب می شوند؟ پاسخ این سوال خیر است.

زیرا دی لایت ها نقش ایمنی را برای خودرو بازی می کنند! احتمالا به دلیل عدم پخش شدن نور دی لایت ها خواهید گفت: دی لایت که جایی را روشن نمی کند! پس برای روشن شدن این موضوع با ما در این مطلب همراه باشید.

چراغ دی لایت چیست و چه می کند؟

تاریخچه چراغ دی لایت

قبل از این که در مورد دی لایت سخن بگوییم، ابتدا باید بدانید دی لایت ها دقیقا چه مشخصاتی دارند. این چراغ های نو ظهور در خودروهای ایرانی، در واقع از LED ساخته می شوند. ال ای دی مخفف کلمات Light-emitting diode هستند.

ال ای دی در حقیقت یک دیود است که با عبور جریان برق از آن نور تولید می شود. اما ساختار آنها به گونه ای است که نور تولید شده همچون چراغ های معمولی پخش نمی شود. به عبارتی نور در یک نقطه بیشترین تمرکز را دارد.

اولین بار در سال ۱۹۰۷ فردی انگلیسی به نام Henry Joseph Round طی آزمایش هایی متوجه شد که اگر برق ۱۰ ولت به کریستال کربوراندوم برسد، در کریستال نوری زرد رنگ و شفاف به وجود می آید.

اما چند دهه طول کشید تا در سال ۱۹۵۵ آقای  Rubin Braunstein در یک شرکت رادیویی آمریکایی گزارشی منتشر کرد که با چند دیود می توان اشعه مادون قرمز به وجود آورد و این اولین باری بود که متخصصین نگاهی جدی به ال ای دی داشتند.

در سال های بعد تحقیقات بسیاری انجام شد و حتی در سال ۱۹۷۶ فناوری فیبر نوری هم با اتکا به همین تحقیقات ساخته شد. در دهه ۷۰ میلادی خودروسازان مناطق پر باران اروپایی تحقیقاتی را برای استفاده از چراغ های جدید آغاز کردند تا دیده بهتری از بیرون خودرو داشته باشند.

ضمن این که تحقیقاتی در همین راستا نیز در کشورهای شمالی آمریکا که بارندگی بسیاری همچون کانادا داشتند، آغاز شد. اما استفاده از این تکنولوژی در خودروها در دهه ۹۰ میلادی جدی تر دنبال شد و در نهایت در سال ۲۰۰۸ تبدیل به یک استاندارد اجاری تولید خودرو در بازار آمریکا شد. ضمنا اروپایی ها نیز در سال ۲۰۱۱ این تکنولوژی را به صورت استاندارد روی خودروها قرار دادند.

چراغ دی لایت چیست و چه می کند؟
چراغ دی لایت چیست و چه می کند؟

اول ایمنی بعد زیبایی

بسیاری تصور می کردند، چراغ های دی لایت برای زیبایی بیشتر روی خودروها نصب می شوند. زیرا این نوع چراغ را چراغ های روزانه نیز می نامند، این چراغ ها به دلیل استفاده از ال ایی دی می توانند تمرکز نور بالایی در یک فضای محدود داشته باشند. در نتیجه به خوبی دیده شده و جلب توجه می کنند. دقت کنید، جلب توجه می کنند! دقیقا همین جمله دلیل استفاده از دی لایت ها در خودرو است. زیرا بخشی از استانداردهای ایمنی درخودرو می گوید؛ باید خوب ببینید و به خوبی دیده شوید.

به این ترتیب باید بدانیم مهمترین دلیل استفاده از دی لایت یا چراغ های روزانه در خودروها دیده شدن توسط عابرین پیاده و دیگر خودروها به خصوص در جاده های مه آلود و تاریک است.

جالب است بدانید، در دورانی که در آمریکا استفاده از این نوع چراغ ها هنوز اجباری نشده بود، در بعضی از جاده های برون شهری حتی در طول روز هم خودروها موظف به روشن کردن چراغ نور پایین خودرو بودند تا بهتر دیده شوند.

تحقیقات موسسه ایمنی NHTSA در آمریکا نشان می هد، از زمان اجباری شدن استفاده از چراغ های دی لایت یا روزانه در خودروها، آمار تصادفات در محورهایی که از نظر دید ضعیف هستند، کاهش یافته است.

از دیگر مزایای چراغ های دی لایت باید به قابلیت های آنها در طراحی خودرو و افزایش زیبایی آن اشاره کرد. یعنی همان چیزی که طراحان و مردم به آن علاقه دارند.

مزیت دیگر این که به دلیل استفاده از LED در ساخت دی لایت، این چراغ ها قابلیت انعطاف پذیری دارند. پس طراحان می توانند، این چراغ ها را در هر حالتی استفاده کنند. از طرفی نسبت به رطوبت هم حساسیت بسیار کمی دارند.

DRL

حتی عمر این چراغ ها نیز از لامپ های چراغ اصلی بیشتر است و مصرف آمپر و ولتاژ بسیار کمی دارند. به این ترتیب حتی با استفاده از این نوع چراغ عمر باتری خودرو نیز چندان فرقی نمی کند. به طور کلی باید بدانید، استفاده از دی لایت در چراغ های خودرو بیشتر جنبه ایمنی دارد و طرح های زیبای آنها که بدل به الگویی کلی در طراحی خودرو شده است، از زرنگی طراحان خودرو به شمار می رود.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا