بررسی هیوندای وراکروز

بررسی هیوندای وراکروز
همه شرکتهای بزرگ خودروسازی دارای محصولات رده بالا هستند که با استفاده از آنها قدرت خود را نشان میدهند. هیوندای هم یکی از این شرکتهای بزرگ در دنیای خودروسازی است که یک سری محصولات شاخص دارد. هیوندای وراکروز در سالهای گذشته یکی از محصولات رده بالای این شرکت بوده که با موتور پر قدرت خود توانسته نظر خریداران را جلب کند. خودرویی که در بازار ما هم وارد شد و میتوان مدلهای سال قبل آن را خریداری کرد. از همين رو ما تصمیم گرفتیم تا در این مقاله به بررسی کلی هیوندای وراکروز بپردازيم.
بررسی ظاهری هیوندای وراکروز
ظاهر این خودرو به طور کلی جذاب و زیبا طراحی شده است و نقطه ضعف بزرگی در آن دیده نمیشود. در نمای جلویی میتوانید چراغهای منحنی شکل این خودرو که زاویههای خیلی تند و تیزی هم ندارد را ببينيد. چراغهایی نسبتا بزرگ که در کنار یک جلک پنجره نسبتا کوچک قرار گرفتهاند. جلو پنجرهای با فرم قایق شکل و طرح مشبک که همخوانی خوبی با طراحی نمای جلویی خودرو دارد. در پایین بخش نمای جلویی یک بخش با رنگ تقریبا خاکستری وجود دارد که نمای جلویی را تکمیل میکند. در نمای بغل میتوانید سیمای یک خودروی شاسی بلند که منحنیهای آن به زیبایی طراحی شده است را ببینید.
در بخش جلویی کشیدگی خاصی دیده نمیشود و فرم اتومبیل دایرهای شکل است. بخش عقب در نمای بغل هم بزرگ طراحی شده است و فرم دایرهای مانند کیا اسپرتیج یا هیوندای سانتافه را ندارد. همچنین در نمای بغل این خودرو میتوانید رينگهای آلومینیومی و اسپرت این اتومبیل را ببینید. در نمای عقب اتومبیل انحنا و دایره بودن شکل جلو دیده نمیشود. درب صندوق عقب صاف است و فقط بر روی شیشه عقب کمی انحنا دیده میشود. چراغهای دو تکه و بزرگ این خودرو در نمای عقب جلب توجه میکند. پلاک اتومبیل بر روی درب صندوق عقب نصب میشود. یک دیفیوزر بزرگ و ساده در پایین اتومبیل نصب شده است که در دو طرف آن دو اگزوز نسبتا بزرگ واقع شده است. حضور این اگزوزها باعث شده فرم اتومبیل در نمای عقب اسپرت شود.
فضای داخلی کابین هم بسیار زیبا و مدرن طراحی شده و میتوان آن را در جایگاه یک خودروی لوکس دانست. تریم دو رنگ داخل کابین همخوانی زیبایی با یکدیگر دارد. داشبورد این خودرو دو رنگ است و بین دو رنگ یک بخش با طرح چوب قرار دارد. در میانه داشبورد یک نمایشگر قرار دارد که دور تا دور آن را دکمههای مدیریتی در بر گرفته است. کنار همان نمایشگر کانالهای کولر به صورت ایستاده قرار گرفته است. زیر نمایشگر هم یک پنل از دکمهها واقع شده است که برای مدیریت بخشهای مختلف به کار میرود. یک کنسول بین صندلیهای جلوی قرار گرفته است که برای استراحت دست راست راننده مورد استفاده قرار میگیرد. فرمان این خودرو به همراه دور چرم طراحی و بر روی آن دکمههای کنترلی قرار گرفته است.
بررسی ابعاد و اندازه هیوندای وراکروز
هیوندای وراکروز یک شاسی بلند تو شهری بزرگ است که بزرگ و جادار طراحی شده است. طول این خودرو 4840 میلیمتر و عرض آن هم 1945 میلیمتر است. ارتفاع این اتومبیل 1750 میلیمتر و فاصله دو محور آن با یکدیگر هم 2804 میلیمتر است. ابعاد این اتومبیل نشان دهنده فضای داخلی عالی آن است. این خودرو برای 5 سرنشین ظرفیت دارد. فضای صندوق عقب این خودرو 580 لیتر است که نشان دهنده جادار بودن آن است. وزن این اتومبیل 2009 کیلوگرم است که با توجه به ابعاد و اندازه آن خیلی هم بد به نظر نمیرسد. حجم باک بنزین این خودرو 78 لیتر است. هیوندای برای وراکروز رینگهای 18 اینچی و تایرهایی با قطر 245 میلیمتر را در نظر گرفته است.
بررسی فنی هیوندای وراکروز
یک اتومبیل با ابعاد بزرگ و لوکس نیاز به یک موتور پر قدرت هم دارد. هیوندای برای این اتومبیل یک موتور خورجینی با 6 سیلندر را در نظر گرفته است که 24 سوپاپ دارد. این پیشرانه تنفس طبیعی 3778 سیسی حجم دارد که میتواند قدرتی معادل 260 اسب بخار در 6000 دور در دقیقه را تولید کند. همچنین این موتور میتواند گشتاوری معادل 347 نیوتنمتر در 4500 دور در دقیقه را تولید کند. این پیشرانه میتواند وراکروز را به حداکثر سرعت190 کیلومتر در ساعت برساند. همچنین شتاب صفر تا 100 کیلومتر این اتومبیل 8.7 ثانیه است که در نوع خود بسیار عالی به شمار میرود.
هیوندای وراکروز در هر 100 کیلومتر به صورت ترکیبی چیزی معادل 12.2 لیتر بنزین را مصرف میکند که با توجه به تکنولوژی این روزها بسیار پر مصرف به نظر میرسد. در این خودرو برای انتقال قدرت از موتور به چرخها از یک گیربکس 6 سرعته اتوماتیک بهره میبرد. این خودرو دو دیفرانسیل است و قدرت به هر 4 چرخ منتقل میشود. فرمان به کار رفته در وراکروز هیدرولیک است که رانندگی با این خودرو را راحت کرده است. سیستم تعلیق جلوی این خودرو مک فرسون و سیستم تعلیق عقب هم چند اتصالی است. ترمزهای جلو در این خودرو دیسکی خنک شونده و ترمزهای عقب دیسکی است.
بررسی آپشن و امکانات هیوندای وراکروز
این خودرو در دورانی که تولید میشد جزء اتومبیلهای لوکس بازار بود و مدلهای قدیمی آن در بازار ایران یافت میشود. از همین رو شاید امکانات آن برای حال حاضر کمی ضعیف باشد اما با این حال باز هم قابل مقایسه و بررسی است. در این خودرو از سیستم ترمز ضد قفل ABS و سیستم تقسیم نیروی ترمز EBD استفاده میشود. این دو ویژگی باعث بالا رفتن ایمنی خودرو میشود. سیستم کنترل پایداری خودروی ESP و کروز کنترل باعث میشود رانندگی راحتتر شود. سنسور فشار باد تایرها قبل از وقوع حادثه به راننده وضعیت را اطلاع میدهد. برای ایمنی راننده و سایر سرنشینان از کیسههای هوا استفاده شده است. برای دید بهتر راننده دوربین دنده عقب در نظر گرفته شده است.
مزایا و معایب هیوندای وراکروز
شاید بتوان مهمترین مزیت این خودرو را فضای داخلی بزرگ کابین دانست. البته به غیر از این میتوان به قدرت بالای موتور هم اشاره کرد. در این بین امکانات رفاهی خوب هم از دیگر ویژگیهای مهم در این خودرو است. اما از معایب این اتومبیل میتوان به واردات محدود این خودرو اشاره کرد. این موضوع باعث کاهش سطح خدمات و دسترسی به قطعات یدکی میشود. مصرف سخت بالا از دیگر معایب موجود در هیوندای وراکروز است که با معیارها و میانگینهای این روزها خیلی فاصله دارد. از دیگر معایب موجود برای این اتومبیل پایان تولید جهانی آن است. تولید نشدن هیوندای وراکروز یعنی پایان دسترسی به خدمات و قطعات به طور گسترده که کاهش بازار خرید و فروش را به دنبال دارد.
مدل خودرو | هیوندای وراکروز ix55 |
نوع موتور | شش سیلندر-تنفس طبیعی- 3.8 لیتری |
توان خروجی | 260 اسب بخار |
گشتاور | 348 نیوتن متر |
انتقال قدرت | دو دیفرانسیل – گیربکس شش سرعته اتوماتیک |
شتاب 0-100 | 9 ثانیه |
مصرف سوخت ترکیبی (lit/100km) | 11.5 |
بیشترین سرعت | – |
وزن (kg) | 1940 |
باک سوخت (lit) | 78 |
آپشن های هیوندای وراکروز
نویسنده: نادر شاه نشین