خودرومقایسه خودرو

مقایسه بسترن B30 با دنا پلاس توربو اتوماتیک

 

در ابتدای حضور خودروهای چینی در بازار شاهد کیفیت پایین آن‌ها بودیم. تا جایی که عمده خریداران علاقه‌ای نسبت به خرید آن‌ها نداشتند. رفته رفته با تغییر کیفیت و طراحی خودروهای چینی نگرش خریداران در بازار هم نسبت به خودروهای چینی تغییر کرد.

یکی از اولین محصولاتی که توانست چند سال پیش با حضور خود در بازار نظرات نسبت به خودروهای چینی را تغییر دهد بسترن بی 30 بود. این خودرو با ظاهری زیبا درنگاه اول می‌توانست نظر خریداران را به خود جلب کند.

اما در کنار این برخی از تولیدات داخل هم تغییراتی داشته‌اند که مهم‌ترین آن حضور دنا پلاس توربو اتوماتیک است. از همین رو تصمیم گرفتیم تا در این مقاله یک کقایسه بین مقایسه بسترن B30 با دنا پلاس توربو شارژ اتوماتیک انجام دهیم.

مقایسه ظاهری بسترن B30 با دنا پلاس توربو شارژ اتوماتیک

ظاهر اتومبیل یکی از عوامل مهمی است که تأثیر زیادی بر روی نظر خریدار دارد. از همین رو شرکت‌هایی که تصمیم دارند در بازار جهانی برای خود جایی را دست و پا کنند روی این موضوع بسیار کار می‌کنند. نمای جلویی دنا پلاس توربو اتوماتیک یک جلو پنجره مشبک قرار گرفته تا پایین‌ترین بخش سپر هم کشیده شده است.

 

چراغ‌های عریض این خودرو با زاویه‌های تند و تیز طراحی شده است که در مجموع نمایی خشن را به ظاهر خودرو داده است. نمای جلویی بسترن B30 با خطوط نرم در طراحی همراه شده است. جلو پنجره این خودرو با خطوط افقی همراه شده و ظاهری ذوزنقه‌ای دارد. چراغ‌های کشیده بسترن بی 30 با منحنی‌های نرم همراه شده است. در مجموع ظاهر جلویی این خودرو ما را یاد هیوندای سوناتا نسل ششم در سال 2010 می‌اندازد.

در نمای بغل بسترن B30 می‌توانید سیمای یک سدان ساده و اقصادی را ببینید که به غیر از کشیده در جلو و عقب موضوع دیگری برای نمایش ندارد. در آن طرف دنا پلاس توربو اتوماتیک را داریم که کشیدگی بسترن بی 30 را ندارد و طراحی آن در نمای بغل ضعیف به نظر می‌رسد. تنها نکته مثبت که در نمای بغل هر دو خودرو دیده می‌شود استفاده از رینگ‌های آلومینیومی است که نمایی زیبا را به معرض نمایش گذاشته است. در نمای عقب بسترن بی 30 شاهد طراحی چراغ‌ها به شکل بال پرنده هستیم که زیبایی خاصی را به نمای عقب داده است. پلاک این خودرو بر روی درب صندوق عقب نصب می‌شود و یک دیفیوزر ساده هم در پایین آن قرار دارد. شاید بهتر بود که جای اگزوز را در دیفیوزر تعبیه کنند تا طراحی این بخش کامل شود اما خوب می‌توان حدس زد که برای خودروهای اقتصادی این موضوع مقرون به صرفه نیست.

 

نمای عقب دنا پلاس هم با چراغ‌هایی مثلثی شکل به همراه زاویه‌های نرم طراحی شده است. همچنین پلاک این اتومبیل بر روی درب صندوق عقب قرار می‌گیرد. در پایین نمای عقب این خودرو شاهد یک دیفیوزر هستیم که در دو طرف آن اگزوز فیک قرار گرفته است. در مجموع با دیدن نمای عقب دنا پلاس توربو اتوماتیک یاد طراحی بنز در سری C به خصوص بنز C200 خواهیم افتاد که البته این موضوع خیلی هم بد نیست. نمای داخلی دنا پلاس توربو اتوماتیک به دو رنگ طراحی شده است. خطوط کناری پنل میانی داشبورد و روی درب خودرو شاهد طرح چوب هستیم. بخش میانی داشبورد به دو قسمت نمایشگر و پنل دکمه‌ها به همراه پیچ ولوم سیستم تهویه تقسیم شده است.

فرمان دنا پلاس توربو اتوماتیک دور چرم به همراه دکمه‌های کنترلی در نظر گرفته شده است تا علاوه بر زیبایی کاربردی هم باشد. تریم داخلی بسترن B30 هم دو رنگ بوده و با دو رنگ سفید و تیره در نظر گرفته شده است. در میانه داشبورد یک نمایشگر را می‌بینیم که زیر آن کانال‌های کولر و پنل دکمه‌های مدیریت امکانات اتومبیل قرار گرفته است. فرمان این اتومبیل هم به صورت دور چرم به همراه دکمه‌های کنترلی در نظر گرفته شده است.

مقایسه ابعاد و اندازه بسترن B30 با دنا پلاس توربو شارژ اتوماتیک

هر دو خودرو سدان هستند و ابعاد آن‌ها به یکدیگر نزدیک است. طول دنا پلاس توربو اتوماتیک 4559 میلی‌متر و عرض آن هم 1720 میلی‌متر است. همچنین ارتفاع این خودرو 1460 میلی‌متر و فاصله دو محور آن با یکدیگر هم 2671 میلی‌متر است. طول بسترن B30 هم چیزی معادل 4625 میلی‌متر و عرض آن هم 1790 میلی‌متر است. ارتفاع این خودرو 1500 میلی‌متر و فاصله دو محور آن از یکدیگر هم 2630 میلی‌متر است. هر دو خودرو برای 4 نفر سرنشین ظرفیت دارند. صندوق عقب دنا پلاس توربو فضایی معادل 500 لیتر را در اختیار سرنشینان قرار می‌دهد. این میزان برای بسترن بی 30 چیزی حدود 480 لیتر است.

وزن دنا پلاس توربو اتوماتیک 1262 کیلوگرم و وزن بسترن B30 هم 1270 کیلوگرم است. باک بنزین دنا پلاس توربو اتوماتیک 60 لیتر و باک بنزین بسترن بی 30 هم 50 لیتر است. هر دو خودرو از رینگ‌های 16 اینچی بهره می‌برند. همچنین عرض تایر هر دو خودرو هم 205 میلی‌متر است.

مقایسه فنی بسترن B30 با دنا پلاس توربو شارژ اتوماتیک

در بخش فن این دو خودرو فاصله زیادی از یکدیگر دارند و به طور قابل توجهی دنا پلاس توربو اتوماتیک یک سر و گردن از بسترن B30 بالاتر است. ایرانخودرو برای دنا پلاس توربو اتوماتیک موتور EF7 بنزینی خطی که دارای 4 سیلندر و 16 سوپاپ است را در نظر گرفته است. این موتور توربوشارژ دارای 1640 سی‌سی حجم است که می‌تواند قدرتی معادل 150 اسب بخار در 5500 دور در دقيقه را تولید کند. همچنین این پیشرانه توان تولید گشتاوری معادل 215 نیوتن‌متر در 2200 تا 4800 دور در دقیقه را دارد. شتاب صفر تا 100 کیلومتر این خودرو 11.5 ثانیه و حداکثر سرعت آن هم 205 کیلومتر در ساعت است.

بسترن B30 هم دارای یک پیشرانه خطی تنفس طبیعی است که حجمی معادل 1.6 لیتر دارد. این موتور از 4 سیلندر به همراه 16 سوپاپ بهره می‌برد. حداکثر قدرت تولید شده توسط این پیشرانه 107 اسب بخار در 5500 دور در دقیقه است. همچنین حداکثر گشتاور این موتور هم 155 نیوتن‌متر در 3600 دور در دقیقه است. بسترن بی 30  می‌تواند در مدت زمانی معادل 14.5 به سرعت 100 کیلومتر در ساعت برسد. حداکثر سرعت این خودرو 170 کیلومتر در ساعت است. هر دو اتومبیل از گیربکس اتوماتیک 6 سرعته بهره می‌برند. دنا پلاس توربو اتوماتیک در هر 100 کیلومتر به صورت ترکیبی 7.94 لیتر بنزین را مصرف می‌کند. این میزان برای بسترن بی‌ 30 چیزی حدود 6.7 لیتر است.

ر جدول زیر مشخصات فنی دنا پلاس و بسترن b30 را مشاهده می‌­کنید:

دنا پلاس توربو اتوماتیک 

بسترن B30

مدل خودرو

چهار سیلندر توربوشارژ

چهار سیلندر تنفس طبیعی

پیشرانه 

1.7  لیتر

 1.6 لیتر

حجم موتور

113 اسب بخار

107 اسب بخار

حداکثر قدرت

155 نیوتن متر

155 نیوتن متر

حداکثر گشتاور

پنج دنده دستی

شش سرعته اتوماتیک

گیربکس

7.43 لیتر

6.7 لیتر

مصرف سوخت(ترکیبی)

12 ثانیه 

13 ثانیه

شتاب صفر تا ۱۰۰

189 کیلومتر برساعت 

170 کیلومتر بر ساعت

حداکثر سرعت

مقایسه امکانات

مقایسه امکانات و آپشن های بسترن B30 با دنا پلاس توربو شارژ اتوماتیک

این دو خودرو در بخش آپشن‌ها آن چنان حرفی در مقابل خودروهای وارداتی و خارجی که پر از آپشن‌های جو واجور هستند ندارند اما با این وجود در بخش امکانات بسترن B 30 کمی بهتر عمل کرده است. هر چند که ایرانخودرو همه تلاش خود را کرده تا این محصول پرچم‌دار خود را در رقابت با خودروهای چینی تمام و کمال آماده کند اما در برخی از بخش‌ها همچنان نیاز به تکامل دارد.

 

سرنشینان خود فراهم آورد.

دنا پلاس

بسترن B30

مدل خودرو

سیستم ایموبیلایزر، قفل مرکزی، دوربین دید عقب، سیستم هشدار موانع در عقب، ایزوفیکس عقب

سیستم ایموبیلایزر، قفل مرکزی، دوربین عقب، حسگر پارک عقب،

تجهیزات ایمنی و حفاظت

چهار یا دو کیسه هوا

دو کیسه هوا

کیسه هوا

ترمز EBD،ABS، ترمز جلو دیسکی خنک شونده، ترمز پشت دیسکی

ترمزABS،EBD، کنترل کشش و پایداری، کنترل توقف در سربالایی

سیستم ترمز

نویسنده: نادر شاه نشین

 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا